taartdozen groothandel

Bakkerij of taartspecialist? Zorg voor goede taartdozen

Ben je in het bezit van een specialistische taartenwinkel of zelfs van een heuse bakkerij? Dan stel je jezelf ongetwijfeld weleens de vraag op welke manier je je producten nóg beter kunt verkopen en verpakken. Een verpakking is nu eenmaal een belangrijk onderdeel van elk product. Er kan promotionele waarde van uitgaan, zelfs zo sterk dat een consument dat onbewust als doorslaggevend aspect beschouwt. Maar minstens zo belangrijk is dat je verpakking ervoor zorgt dat het product onbeschadigd de plek van bestemming bereikt. In een bakkerij zijn goede taartdozen wat dat betreft onontbeerlijk. Een taartdozen groothandel kan je hieraan helpen, meestal nog tegen vriendelijke prijzen ook.

Verschillende afmetingen

Om deze redenen is karton uitstekend verpakkingsmateriaal

Zowel voor taarten als voor talloze andere producten wordt veelvuldig karton gebruikt als verpakkingsmateriaal. We kunnen er immers niet omheen: karton is een goedkope optie voor dit doel. Nu geldt dat ook voor plastic, maar plastic beschermt de inhoud lang niet zo goed als karton dat doet. Karton kan immers schokken en stoten opvangen, waardoor de inhoud (in dit geval een taart) zonder schade blijft. Verder is bekend dat karton een materiaal is waarop bacteriën en virussen nagenoeg geen kans hebben te overleven. Daar komt nog bij dat karton minder slecht is voor het milieu dan plastic, al dient daarbij wel aandacht te worden besteed aan de herkomst van het karton. 

Milieubewust

De herkomst van karton: iets om in de gaten te houden

Ieder mens en elke onderneming heeft een zekere verantwoordelijkheid om de ecologische voetafdruk zo beperkt mogelijk te houden. In dat kader geldt dat wanneer je kartonnen producten koopt, je altijd het best producten neemt die over een FSC-keurmerk beschikken. Heeft een product dit keurmerk, dan weet je zeker dat het karton afkomstig is van hout dat komt uit een verantwoord geplant, beheerd en gekapt bos.