Blog

De beste kerstpakkettenplaza

Het is een jaarlijkse traditie in bijna elk land op aarde kerst. Kerst staat helemaal in het teken van samen zijn, samen eten en drinken en vrede op aarde. Daarom komt iedereen ook bij elkaar tijdens kerst en is het een liefdevolle tijd. Daarom geven veel bedrijven kerstpakketten met kerst aan zijn of haar personeel. Dit doen zo om een geschenk te geven als dank voor het werk die zij verricht hebben het afgelopen jaar.  Kerstpakkettenplaza is een groots bedrijf gespecialiseerd in het samenstellen van kerstpakketten. Veel bedrijven laten daarom ook de kerstpakketten samenstellen door dit bedrijf. Dit bedrijf staat daarom ook goed aangeschreven en heeft veel goede reviews. Deze goede reviews gaan vooral over hoe goed gevuld de pakketten zijn, de communicatie tussen de klant en het bedrijf en de samenwerking. Veel bedrijven komen daarom jaarlijks ook terug zijn of haar pakketten samen te stellen aan de hand van dit bedrijf.

Kerstpakkettenplaza

Pakketten

Iedereen besteld wel is iets online en je ontvangt het pakket de volgende dag al thuis. Dat is ook zo bij dit bedrijf. Dit bedrijf staat ook bekend met het snel samenstellen en vooral goed samenstellen van kerstpakkettenplaza. De visie van dit bedrijf is ook dat mensen blij en tevreden zijn met de inhoud van de pakketten. De levering is ook ontzettend snel van dit bedrijf. Ook is de communicatie goed met de klant zo houden zij jou altijd op de hoogte en weet jij ook precies wat jij aan jouw personeel geeft.

Industriele stijl keuken maar dan voor thuis

Als jij een wat stoerder persoon ben en je wilt dit ook in je huis naar voren laten komen dan kun je er voor kiezen om een industriele stijl keuken aan te schaffen. Of als je een persoon bent die houdt van een wat ruigere look in het huis dan kun je hier ook voor kiezen. Ook als je houd van wat meer donkere tinten in je huis kun je voor dit soort keukens kiezen voor in je huis. Een industriële keuken heeft namelijk een stoere strakke stijl met veel natuurlijke details erin verwerkt. Je hoeft niet perse te kiezen voor donkere kleuren in je keuken als je deze stijl wilt aanhouden, je kunt ook voor een industriële stijl keuken kiezen en dan de kleur wit hierin verwerken. Het is wel gemakkelijk om te kiezen voor een donkere kleur in je keuken omdat dit gelijk een stoer en ruw effect met zich mee brengt. 

Kenmerken van deze stijl

Zoals je weet kun je met deze stijl alle kleuren en kanten op. Maar er zijn een aantal dingen die je vaker ziet terugkomen in een industriële keuken. Zo zie je veel natuurlijke kleuren terugkomen zoals bruin, beige, grijs of donkergroen.

Theeceremonie uit Japan verovert de wereld

Voor iedereen die gezonder wil leven begint de basis bij het voedsel dat genuttigd wordt. Naast een gezond beweeg- en slaappatroon en een uitgebalanceerde omgang met stress is dit van vitaal belang. Als je aan overgewicht lijdt dan is het zaak om je voedingspatroon onder de loep te nemen.

Het heeft bijvoorbeeld geen zin om alleen tijdelijk koolhydraatarme producten te eten om je gewicht op peil te krijgen. Het is beter om het als vast onderdeel van de totale voeding te beschouwen. Je levensstijl wordt dan meer voedingsbewust en de resultaten op lange termijn betalen zich dan beter uit.

Biologisch voedsel

Zo is één van de grote voordelen van biologisch voedsel dat de schadelijke gifstoffen die bij de landbouw worden ingezet afwezig zijn. Naast dat is het ook milieuvriendelijker. Dit aspect wordt niet altijd meegewogen bij het volgen van een dieet. Het is echter wel beter voor je gezondheid.

Voeding bevat tevens ook over het algemeen anti-oxidanten. Er zijn ook supplementen die de dosis hiervan vergroten. Ook hier geldt weer dat je dit niet overmatig dient te slikken. Het is bekend uit studies dat een teveel aan vitamine C, A en E tot gevaar kan leiden omdat ze niet in water oplossen en zich daarom in het lichaam opstapelen.

Enige kennis van zaken is dus van belang. Een vitamine die bij zwangere vrouwen als onmisbaar wordt gezien is foliumzuur. Het is van belang voor de groei en werking van een lichaam en speelt een belangrijke rol bij de productie van witte en rode bloedcellen.

Theecermonie

Voor ongeboren kinderen is het daarnaast van belang voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel. Een probaat supplement zou Matchapoeder kunnen zijn. Dit uit Japan afkomstige poeder is namelijk rijk aan foliumzuur.

Van de Matchapoeder wordt normaliter thee getrokken. Het zijn de gedroogde bladeren van de Gyokuro plant, die in 805 vanuit China in Japan terecht kwam door toedoen van boeddhistische monniken. In 1191 introduceerde de monnik Eisai het Zen boeddhisme en het thee drinken in Japan. Hij schreef zelfs een boek over de gezondheidsaspecten van het drinken van Matcha.

Toen in de 16e eeuw de theeceremonie in gang kwam was het dan ook uitsluitend Matcha thee die op het menu stond. Het is verweven met Zen en het volledig aanwezig zijn, maar de Japanners prijzen de thee bovendien omdat ze er energie van krijgen. 

Waarschijnlijk komt dit door het productieproces van kwaliteits Matcha waarbij uitsluitend jonge blaadjes in uitmuntende staat worden geselecteerd na een complex en langdurig proces. Zo worden de planten een maand voor de pluk in de schaduw gezet waardoor er extra chlorofyl, aminozuren, anti-oxidanten en L-Theanine wordt aangemaakt.

Daarna worden de blaadjes gestoomd en in de lucht gedroogd en met de hand gesorteerd, waarbij de nerf van het bladgroen wordt gescheiden. Vervolgens wordt het tot poeder vermalen.

Hoe werkt sous vide isolatie?

Wanneer je aan de slag gaat met sous vide koken zijn er verschillende dingen die je natuurlijk moet weten. Ten eerste moet je weten wat het allemaal überhaupt is. Sous vide is namelijk een manier van koken waarbij je etenswaren vacuüm verpakt en dit op lagere temperaturen in water gaat koken. Wanneer je dit doet zal het vlees een stuk malser zijn namelijk maar behoud je ook veel meer van alle smaakstoffen maar ook voedingsstoffen. Voedingsstoffen zijn natuurlijk hartstikke belangrijk. Wanneer je een gerecht gaat maken wat super lang duurt op de sous vide manier zal het water op een gegeven moment gaat verdampen. Wanneer dit gebeurt hou je natuurlijk niet genoeg water over en heb je een probleem. Hetzelfde geldt voor wanneer je iets op een hogere temperatuur moet koken. Om te voorkomen dat al het water verdampt heb je speciale sous vide isolatie. Dit moet er dan voor zorgen dat de verdamping van het water tot een minimum blijft. Dit is natuurlijk wat je wilt want anders kan je hele gerecht verpest worden.

Sous vide isolatie

Wat doet de isolatie?

De sous vide isolatie doet natuurlijk veel meer dan de verdamping van water te minimaliseren. Zo werken deze dingen ook energiebesparend. Ze houden namelijk ook warmte vast waardoor de warmteregelaar minder hoeft te doen. Dat is natuurlijk ideaal want dan verbruik je ook meteen minder energie. Verder kun je ook niet zonder deze isolatie wanneer je een gerecht maakt wat een zeer lange bereidingstijd heeft. Je kunt namelijk niet even snel wat water erbij gooien, dan daalt de temperatuur te veel. Je zou natuurlijk wel kunnen proberen om het water wat je erbij wilt gooien op te warmen naar de juiste temperatuur, maar je ziet vaak dat dit niet goed gaat. Daarom kun je dus beter deze sous vide isolatie gebruiken zodat je je nergens zorgen om hoeft te maken. 

Tips voor pasta recepten met veel groenten

Oké, je bent geen fan van groente, maar je weet dat ze heel goed voor je zijn. Misschien is het de smaak of weet je gewoon niet zo goed hoe je het moet klaarmaken. Gelukkig bestaan er een hele hoop recepten voor pasta’s, waar in de saus al veel groente gebruikt wordt. Wij laten je zien dat een gezonde macaronisaus maken makkelijk, snel en ook nog eens niet duur is. Boordevol groente, zodat je een gezonde maaltijd kunt eten.

Je kunt eindeloos variëren met verschillende groenten, al zal de een beter smaken in je pastasaus dan de ander. Wanneer we macaronisaus maken denken we al snel aan een saus van tomaten (ook een groente!), maar in een roomsaus passen ook verschillende groentesoorten. Wees dan vooral niet zuinig met de teentjes knoflook. Het gebruik van kruiden is in een pastasaus essentieel.

macaronisaus maken

De truc voor een smakelijke saus vol groenten zit hem vaak in het klein snijden van de groenten. Die zijn daardoor sneller en gelijkmatiger gaar. Voor kinderen wordt het daardoor minder herkenbaar als groenten en krijgen ze ongemerkt en zonder zeuren toch hun portie vitaminen binnen. Als je de saus dan ook nog een spannende naam geeft (vampierensaus, monstersaus, dinosaurussaus), lepelen ze met het grootste gemak een paar happen groenten naar binnen.

Wanneer je de saus een dag van te voren maakt, of zelfs invriest, kunnen alle smaken elkaar alleen maar meer versterken. Wanneer je een recept hebt voor een saus die je écht lekker vindt, kunnen we je alleen maar aanraden om een grote hoeveelheid te maken en deze in kleinere porties in de vriezer te bewaren. Zo heb je altijd een portie saus voor handen zonder dat je er lang voor in de keuken hoeft te staan. Zoek dus snel een paar recepten op om uit te gaan proberen. De favorieten bewaar je en naarmate je ze vaker hebt gemaakt, zal het steeds makkelijker gaan. Lekker, snel en gezond, een spaghetti- of macaronisaus maken is dé manier om je dagelijkse portie groente te eten.

Boodschappen bestellen

Het dagelijks leven is tegenwoordig maar een drukke boel. Met al die taken en al dat werk blijft er nog maar heel weinig vrije tijd over. Maar hoe kun je nu vrije tijd voor jezelf maken? Je kunt niet zomaar stoppen met werken, of stoppen met het huishouden. Dan zou het leven een zooitje worden. Doe daarom je taken op een slimme, tijdbesparende manier. Zo kun je bijvoorbeeld je boodschappen online bestellen bij Butlon. Je kunt zo snel eten bestellen zonder dat je helemaal naar de supermarkt moet. Door je boodschappen online te bestellen hoeft boodschappen doen niet langer dan tien minuten te duren!

Snel eten bestellen

Om snel online eten te bestellen kun je eens de zoekterm “food near me Butlon” gebruiken. Vaak wordt in Nederland namelijk ook naar toeristen geadverteerd, wat betekent dat als je in zowel Nederlands als Engels zoekt, je de beste resultaten krijgt. Wil je wel graag zelf koken, maar heb je geen idee wat je moet koken? Zoek dan eens op “welk eten gaan we vandaag maken”. Heb je trek in een lekkere maaltijd, maar geen zin om te koken? Dan kun je gewoon snel eten bestellen, want naast boodschappen online bestellen kun je hier hele maaltijden bestellen. Deze optie is ook ideaal wanneer je wat tijd wilt besparen!

Gezellig uit eten

Is vandaag een speciale gelegenheid? Butlon heeft ook gezellige restaurants bij jou in de buurt! Of je nu uit eten gaat om een verjaardag te vieren, een promotie, een zwangerschap of iets anders leuks of spannends, de restaurants staan voor je klaar. Boodschappen online bestellen bij dit bedrijf, snel eten bestellen of uit eten gaan in een restaurant, het kan allemaal! Of je nu graag zelf kookt, graag eten bestelt of juist graag uit eten gaat, er is voor ieder wat wils. Dan is de enige vraag dus nog: “Wat voor eten gaan we vandaag maken?”. Of misschien ga je vanavond wel lekker uit eten met je gezin of met vrienden!

Tijd en moeite besparen

Boodschappen doen klinkt als een simpele en makkelijke klus, maar het is niet voor iedereen even makkelijk of toegankelijk. Als je bijvoorbeeld elke week in een rolstoel door de supermarkt moet om al die boodschappen te halen is het al een stuk minder leuk. Daarom kun je nu heel gemakkelijk je boodschappen online bestellen en thuis laten bezorgen. Zo wordt een hele normale en alledaagse taak voor iedereen toegankelijk gemaakt. Ook voor mensen die ver van de dichtstbijzijnde supermarkt vandaan wonen is het fijn om niet die hele rit te moeten maken om enkel even boodschappen te doen. Dit kan nu gewoon zonder de auto in te stappen!

Stappenplan gezonde smoothie maken

Smoothies zijn tegenwoordig helemaal hot. Het is een bijzonder makkelijke en lekkere manier om extra groente en fruit binnen te krijgen. Let wel dat je smoothies niet als vervanging van je groente en fruit gebruikt, maar als aanvulling. Het is namelijk ook heel belangrijk om groente en fruit in zijn geheel te eten. Ben je nog op zoek naar een groenteboer in Dronten voor jouw ingrediënten? Shop dan bij Thuisfruit.nl

Zo maak jij jouw gezonde smoothie

Een smoothie maken is helemaal niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is een blender en ingrediënten. Hieronder vind je hét stappenplan en inspiratie voor een lekkere en gezonde smoothie. 

Stap 1: Kies je vloeistof

Er zijn diverse soorten vloeistoffen die je aan een smoothie kunt toevoegen om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten goed mengen. Daarnaast heb je ook kans dat de smoothie te dik wordt als je geen vloeistof toevoegt. Vloeistoffen die geschikt zijn: water, kokoswater, melk, yoghurt, sojamelk, koude groene thee, amandelmelk of een vruchtensap.

Stap 2: Kies je fruit

Een smoothie is het lekkerst als er in ieder geval één stuk ‘romig’ fruit in zit. Denk bijvoorbeeld aan banaan, mango, appel, peer. kiwi of perzik. De wat meer waterige fruitsoorten zoals druiven, meloen, etc. kun je eventueel nog extra toevoegen. 

Stap 3: Groente toevoegen

Door groente aan je smoothie toe te voegen, maak je deze extra gezond en lekker. Bladgroenten zijn uitermate geschikt, denk aan: spinazie, boerenkool of andijvie. Ook avocado is vanwege de gezonde vetten een goede toevoeging aan je smoothie. De textuur maakt je smoothie ook nog eens extra romig! De beste verhouding is ongeveer 60% fruit en 40% groenten. 

Stap 4: Mixen maar!

Doe alle groente en fruit in een blender en meng het geheel ongeveer 30 tot 60 seconden op een hoog toerental. Uiteraard kun je de smoothie ook prima mixen met een staafmixer. Zorg ervoor dat je een smoothie nooit langer dan 60 seconden mixt, want dan verliest het waardevolle voedingsstoffen en dat wil je niet! 

The Caveman bbq grill

The Caveman bbq grill is een constructie die teruggrijpt op de oerbereiding van vlees boven vuur. Het grillen van vlees of vis boven houtvuur geeft een rijke smaak die je op geen enkele andere manier voor elkaar krijgt.

Caveman bbq

Met The Caveman bbq grill heb je geen last van aangebrand vlees door uitslaande vlammen. Dankzij het wiel kun je eenvoudig de gewenste afstand bepalen tussen het vlees en het vuur. Het vet wordt via een rooster opgevangen waardoor ongewenste vlammen worden voorkomen. Vleessoorten zoals bavette en picanha komen op de The Caveman bbq uitstekend tot hun recht. Maar ook diverse soorten vis en groentes smaken sensationeel als je ze grilt op houtvuur. Mocht je geen geschikt hout op voorraad hebben, dan kun je houtskool prima gebruiken ter vervanging.

The Caveman Grill

The Caveman Grill is gemaakt van hoogwaardig materiaal zodat je jarenlang kunt genieten van het neusje van de zalm als het gaat om gegrild vlees. De bbq constructie is leverbaar in de Classic vorm (tot 24 personen) en de Home (tot 12 personen). De constructie bestaat grotendeels uit cortenstaal met een roestkleurige toplaag die de grill beschermt tegen verdere roestwerking. De bovenste constructie, evenals de aslade en het rooster zijn gemaakt van roestwerend materiaal.

Gelijkmatige stralingshitte

Aan de binnenkant is de grillconstructie ingebouwd met vuurvaste stenen. Deze zorgen voor voldoende en gelijkmatige stralingshitte zodat je langdurig kunt grillen. De stenen beschermen bovendien de stalen buitenkant tegen vervorming die kan optreden bij open vuur.

Makkelijk te vervoeren

Het rooster van de grill is makkelijk uitneembaar wanneer je hem schoon wilt maken. De grill staat op rvs-wielen, waarvan twee zwenkbaar, waardoor de bbq makkelijk verplaatsbaar is. Je kunt de Cavenman bbq grill ook prima vervoeren door de staander te demonteren.

Groen dak

Groene daken winnen de laatste jaren aan populariteit. Dat is niet verwonderlijk, gezien de vele algemene en ecologische voordelen die ze hebben. Maar wat zijn groene daken?

Wat zijn groendaken?

Een groen dak is een vegetatielaag die is geplant over een waterdichtingssysteem dat bovenop een plat of licht hellend dak wordt geïnstalleerd. Groene daken worden ook wel vegetatieve daken of ecodaken genoemd. Ze vallen in drie hoofdcategorieën: uitgebreid, intensief en semi-intensief. Hoewel er geen precieze definities van zijn, heeft een extensief groendak een ondiep groeimedium – meestal minder dan vijftien centimeter – met een bescheiden dakbelasting, beperkte plantendiversiteit, minimale waterbehoefte en is het vaak niet toegankelijk.

Groendaktechnologieën bieden eigenaren van gebouwen niet alleen een bewezen investeringsrendement, maar bieden ook kansen voor aanzienlijke sociale, economische en ecologische voordelen, met name in steden.

Hoeveel kosten groendaken?

De kosten van groene daken variëren aanzienlijk, afhankelijk van het type en factoren zoals de diepte van het groeimedium, geselecteerde planten, grootte van de installatie, gebruik van irrigatie en of ze toegankelijk moeten zijn op ontoegankelijk – intensief, semi-intensief of uitgebreid.

Intensieve groendaken vereisen doorgaans meer investeringen, maar bieden de voordelen van toegankelijkheid. Een geïnstalleerd extensief groendak met wortelwerende / waterdichte membranen kan worden geplaatst voor € 100- € 240 per vierkante meter.

Hoewel groendaken doorgaans een grotere initiële investering vereisen, is het belangrijk om in gedachten te houden dat ze de levensduur van het dakmembraan kunnen verlengen en de verwarmings- en koelingskosten van uw gebouw kunnen verlagen. Je kunt met een gediplomeerde groendakprofessional spreken over de kosten en baten van verschillende groendaksystemen en ontwerpen.

Wat moet je weten over uw gebouw voordat je een groendakinstallatie start?

Je moet de helling, het structurele laadvermogen en de bestaande materialen van het dak kennen, evenals de aard van eventuele afvoersystemen, waterdichtheid en elektrische en watervoorziening. Je moet ook overwegen wie er toegang toe heeft, wie onderhoud zal uitvoeren en wat voor soort zon- en windblootstelling het dak krijgt.

Voordelen van groene daken

Groene daken hebben veel voordelen op economisch, ecologisch en maatschappelijk vlak. Ze zorgen voor een regenwaterbuffer, zuiveren de lucht, verlagen de omgevingstemperatuur, regelen de binnentemperatuur, besparen energie en stimuleren de biodiversiteit in de stad. Een Groen dak is onderdeel van klimaatbestendig bouwen. Bovendien zijn mensen gelukkiger in een groene omgeving dan in een grijze omgeving.

Bakkerij of taartspecialist? Zorg voor goede taartdozen

Ben je in het bezit van een specialistische taartenwinkel of zelfs van een heuse bakkerij? Dan stel je jezelf ongetwijfeld weleens de vraag op welke manier je je producten nóg beter kunt verkopen en verpakken. Een verpakking is nu eenmaal een belangrijk onderdeel van elk product. Er kan promotionele waarde van uitgaan, zelfs zo sterk dat een consument dat onbewust als doorslaggevend aspect beschouwt. Maar minstens zo belangrijk is dat je verpakking ervoor zorgt dat het product onbeschadigd de plek van bestemming bereikt. In een bakkerij zijn goede taartdozen wat dat betreft onontbeerlijk. Een taartdozen groothandel kan je hieraan helpen, meestal nog tegen vriendelijke prijzen ook.

Verschillende afmetingen

Om deze redenen is karton uitstekend verpakkingsmateriaal

Zowel voor taarten als voor talloze andere producten wordt veelvuldig karton gebruikt als verpakkingsmateriaal. We kunnen er immers niet omheen: karton is een goedkope optie voor dit doel. Nu geldt dat ook voor plastic, maar plastic beschermt de inhoud lang niet zo goed als karton dat doet. Karton kan immers schokken en stoten opvangen, waardoor de inhoud (in dit geval een taart) zonder schade blijft. Verder is bekend dat karton een materiaal is waarop bacteriën en virussen nagenoeg geen kans hebben te overleven. Daar komt nog bij dat karton minder slecht is voor het milieu dan plastic, al dient daarbij wel aandacht te worden besteed aan de herkomst van het karton. 

Milieubewust

De herkomst van karton: iets om in de gaten te houden

Ieder mens en elke onderneming heeft een zekere verantwoordelijkheid om de ecologische voetafdruk zo beperkt mogelijk te houden. In dat kader geldt dat wanneer je kartonnen producten koopt, je altijd het best producten neemt die over een FSC-keurmerk beschikken. Heeft een product dit keurmerk, dan weet je zeker dat het karton afkomstig is van hout dat komt uit een verantwoord geplant, beheerd en gekapt bos.