Blog

Boodschappen bestellen

Het dagelijks leven is tegenwoordig maar een drukke boel. Met al die taken en al dat werk blijft er nog maar heel weinig vrije tijd over. Maar hoe kun je nu vrije tijd voor jezelf maken? Je kunt niet zomaar stoppen met werken, of stoppen met het huishouden. Dan zou het leven een zooitje worden. Doe daarom je taken op een slimme, tijdbesparende manier. Zo kun je bijvoorbeeld je boodschappen online bestellen bij Butlon. Je kunt zo snel eten bestellen zonder dat je helemaal naar de supermarkt moet. Door je boodschappen online te bestellen hoeft boodschappen doen niet langer dan tien minuten te duren!

Snel eten bestellen

Om snel online eten te bestellen kun je eens de zoekterm “food near me Butlon” gebruiken. Vaak wordt in Nederland namelijk ook naar toeristen geadverteerd, wat betekent dat als je in zowel Nederlands als Engels zoekt, je de beste resultaten krijgt. Wil je wel graag zelf koken, maar heb je geen idee wat je moet koken? Zoek dan eens op “welk eten gaan we vandaag maken”. Heb je trek in een lekkere maaltijd, maar geen zin om te koken? Dan kun je gewoon snel eten bestellen, want naast boodschappen online bestellen kun je hier hele maaltijden bestellen. Deze optie is ook ideaal wanneer je wat tijd wilt besparen!

Gezellig uit eten

Is vandaag een speciale gelegenheid? Butlon heeft ook gezellige restaurants bij jou in de buurt! Of je nu uit eten gaat om een verjaardag te vieren, een promotie, een zwangerschap of iets anders leuks of spannends, de restaurants staan voor je klaar. Boodschappen online bestellen bij dit bedrijf, snel eten bestellen of uit eten gaan in een restaurant, het kan allemaal! Of je nu graag zelf kookt, graag eten bestelt of juist graag uit eten gaat, er is voor ieder wat wils. Dan is de enige vraag dus nog: “Wat voor eten gaan we vandaag maken?”. Of misschien ga je vanavond wel lekker uit eten met je gezin of met vrienden!

Tijd en moeite besparen

Boodschappen doen klinkt als een simpele en makkelijke klus, maar het is niet voor iedereen even makkelijk of toegankelijk. Als je bijvoorbeeld elke week in een rolstoel door de supermarkt moet om al die boodschappen te halen is het al een stuk minder leuk. Daarom kun je nu heel gemakkelijk je boodschappen online bestellen en thuis laten bezorgen. Zo wordt een hele normale en alledaagse taak voor iedereen toegankelijk gemaakt. Ook voor mensen die ver van de dichtstbijzijnde supermarkt vandaan wonen is het fijn om niet die hele rit te moeten maken om enkel even boodschappen te doen. Dit kan nu gewoon zonder de auto in te stappen!

Stappenplan gezonde smoothie maken

Smoothies zijn tegenwoordig helemaal hot. Het is een bijzonder makkelijke en lekkere manier om extra groente en fruit binnen te krijgen. Let wel dat je smoothies niet als vervanging van je groente en fruit gebruikt, maar als aanvulling. Het is namelijk ook heel belangrijk om groente en fruit in zijn geheel te eten. Ben je nog op zoek naar een groenteboer in Dronten voor jouw ingrediënten? Shop dan bij Thuisfruit.nl

Zo maak jij jouw gezonde smoothie

Een smoothie maken is helemaal niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is een blender en ingrediënten. Hieronder vind je hét stappenplan en inspiratie voor een lekkere en gezonde smoothie. 

Stap 1: Kies je vloeistof

Er zijn diverse soorten vloeistoffen die je aan een smoothie kunt toevoegen om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten goed mengen. Daarnaast heb je ook kans dat de smoothie te dik wordt als je geen vloeistof toevoegt. Vloeistoffen die geschikt zijn: water, kokoswater, melk, yoghurt, sojamelk, koude groene thee, amandelmelk of een vruchtensap.

Stap 2: Kies je fruit

Een smoothie is het lekkerst als er in ieder geval één stuk ‘romig’ fruit in zit. Denk bijvoorbeeld aan banaan, mango, appel, peer. kiwi of perzik. De wat meer waterige fruitsoorten zoals druiven, meloen, etc. kun je eventueel nog extra toevoegen. 

Stap 3: Groente toevoegen

Door groente aan je smoothie toe te voegen, maak je deze extra gezond en lekker. Bladgroenten zijn uitermate geschikt, denk aan: spinazie, boerenkool of andijvie. Ook avocado is vanwege de gezonde vetten een goede toevoeging aan je smoothie. De textuur maakt je smoothie ook nog eens extra romig! De beste verhouding is ongeveer 60% fruit en 40% groenten. 

Stap 4: Mixen maar!

Doe alle groente en fruit in een blender en meng het geheel ongeveer 30 tot 60 seconden op een hoog toerental. Uiteraard kun je de smoothie ook prima mixen met een staafmixer. Zorg ervoor dat je een smoothie nooit langer dan 60 seconden mixt, want dan verliest het waardevolle voedingsstoffen en dat wil je niet! 

The Caveman bbq grill

The Caveman bbq grill is een constructie die teruggrijpt op de oerbereiding van vlees boven vuur. Het grillen van vlees of vis boven houtvuur geeft een rijke smaak die je op geen enkele andere manier voor elkaar krijgt.

Caveman bbq

Met The Caveman bbq grill heb je geen last van aangebrand vlees door uitslaande vlammen. Dankzij het wiel kun je eenvoudig de gewenste afstand bepalen tussen het vlees en het vuur. Het vet wordt via een rooster opgevangen waardoor ongewenste vlammen worden voorkomen. Vleessoorten zoals bavette en picanha komen op de The Caveman bbq uitstekend tot hun recht. Maar ook diverse soorten vis en groentes smaken sensationeel als je ze grilt op houtvuur. Mocht je geen geschikt hout op voorraad hebben, dan kun je houtskool prima gebruiken ter vervanging.

The Caveman Grill

The Caveman Grill is gemaakt van hoogwaardig materiaal zodat je jarenlang kunt genieten van het neusje van de zalm als het gaat om gegrild vlees. De bbq constructie is leverbaar in de Classic vorm (tot 24 personen) en de Home (tot 12 personen). De constructie bestaat grotendeels uit cortenstaal met een roestkleurige toplaag die de grill beschermt tegen verdere roestwerking. De bovenste constructie, evenals de aslade en het rooster zijn gemaakt van roestwerend materiaal.

Gelijkmatige stralingshitte

Aan de binnenkant is de grillconstructie ingebouwd met vuurvaste stenen. Deze zorgen voor voldoende en gelijkmatige stralingshitte zodat je langdurig kunt grillen. De stenen beschermen bovendien de stalen buitenkant tegen vervorming die kan optreden bij open vuur.

Makkelijk te vervoeren

Het rooster van de grill is makkelijk uitneembaar wanneer je hem schoon wilt maken. De grill staat op rvs-wielen, waarvan twee zwenkbaar, waardoor de bbq makkelijk verplaatsbaar is. Je kunt de Cavenman bbq grill ook prima vervoeren door de staander te demonteren.

Groen dak

Groene daken winnen de laatste jaren aan populariteit. Dat is niet verwonderlijk, gezien de vele algemene en ecologische voordelen die ze hebben. Maar wat zijn groene daken?

Wat zijn groendaken?

Een groen dak is een vegetatielaag die is geplant over een waterdichtingssysteem dat bovenop een plat of licht hellend dak wordt geïnstalleerd. Groene daken worden ook wel vegetatieve daken of ecodaken genoemd. Ze vallen in drie hoofdcategorieën: uitgebreid, intensief en semi-intensief. Hoewel er geen precieze definities van zijn, heeft een extensief groendak een ondiep groeimedium – meestal minder dan vijftien centimeter – met een bescheiden dakbelasting, beperkte plantendiversiteit, minimale waterbehoefte en is het vaak niet toegankelijk.

Groendaktechnologieën bieden eigenaren van gebouwen niet alleen een bewezen investeringsrendement, maar bieden ook kansen voor aanzienlijke sociale, economische en ecologische voordelen, met name in steden.

Hoeveel kosten groendaken?

De kosten van groene daken variëren aanzienlijk, afhankelijk van het type en factoren zoals de diepte van het groeimedium, geselecteerde planten, grootte van de installatie, gebruik van irrigatie en of ze toegankelijk moeten zijn op ontoegankelijk – intensief, semi-intensief of uitgebreid.

Intensieve groendaken vereisen doorgaans meer investeringen, maar bieden de voordelen van toegankelijkheid. Een geïnstalleerd extensief groendak met wortelwerende / waterdichte membranen kan worden geplaatst voor € 100- € 240 per vierkante meter.

Hoewel groendaken doorgaans een grotere initiële investering vereisen, is het belangrijk om in gedachten te houden dat ze de levensduur van het dakmembraan kunnen verlengen en de verwarmings- en koelingskosten van uw gebouw kunnen verlagen. Je kunt met een gediplomeerde groendakprofessional spreken over de kosten en baten van verschillende groendaksystemen en ontwerpen.

Wat moet je weten over uw gebouw voordat je een groendakinstallatie start?

Je moet de helling, het structurele laadvermogen en de bestaande materialen van het dak kennen, evenals de aard van eventuele afvoersystemen, waterdichtheid en elektrische en watervoorziening. Je moet ook overwegen wie er toegang toe heeft, wie onderhoud zal uitvoeren en wat voor soort zon- en windblootstelling het dak krijgt.

Voordelen van groene daken

Groene daken hebben veel voordelen op economisch, ecologisch en maatschappelijk vlak. Ze zorgen voor een regenwaterbuffer, zuiveren de lucht, verlagen de omgevingstemperatuur, regelen de binnentemperatuur, besparen energie en stimuleren de biodiversiteit in de stad. Een Groen dak is onderdeel van klimaatbestendig bouwen. Bovendien zijn mensen gelukkiger in een groene omgeving dan in een grijze omgeving.

Bakkerij of taartspecialist? Zorg voor goede taartdozen

Ben je in het bezit van een specialistische taartenwinkel of zelfs van een heuse bakkerij? Dan stel je jezelf ongetwijfeld weleens de vraag op welke manier je je producten nóg beter kunt verkopen en verpakken. Een verpakking is nu eenmaal een belangrijk onderdeel van elk product. Er kan promotionele waarde van uitgaan, zelfs zo sterk dat een consument dat onbewust als doorslaggevend aspect beschouwt. Maar minstens zo belangrijk is dat je verpakking ervoor zorgt dat het product onbeschadigd de plek van bestemming bereikt. In een bakkerij zijn goede taartdozen wat dat betreft onontbeerlijk. Een taartdozen groothandel kan je hieraan helpen, meestal nog tegen vriendelijke prijzen ook.

Verschillende afmetingen

Om deze redenen is karton uitstekend verpakkingsmateriaal

Zowel voor taarten als voor talloze andere producten wordt veelvuldig karton gebruikt als verpakkingsmateriaal. We kunnen er immers niet omheen: karton is een goedkope optie voor dit doel. Nu geldt dat ook voor plastic, maar plastic beschermt de inhoud lang niet zo goed als karton dat doet. Karton kan immers schokken en stoten opvangen, waardoor de inhoud (in dit geval een taart) zonder schade blijft. Verder is bekend dat karton een materiaal is waarop bacteriën en virussen nagenoeg geen kans hebben te overleven. Daar komt nog bij dat karton minder slecht is voor het milieu dan plastic, al dient daarbij wel aandacht te worden besteed aan de herkomst van het karton. 

Milieubewust

De herkomst van karton: iets om in de gaten te houden

Ieder mens en elke onderneming heeft een zekere verantwoordelijkheid om de ecologische voetafdruk zo beperkt mogelijk te houden. In dat kader geldt dat wanneer je kartonnen producten koopt, je altijd het best producten neemt die over een FSC-keurmerk beschikken. Heeft een product dit keurmerk, dan weet je zeker dat het karton afkomstig is van hout dat komt uit een verantwoord geplant, beheerd en gekapt bos.

Hoe komen wij aan ons fruit?

Iedereen heeft vitamines nodig voor een goede weerstand. Dit halen we voor een groot gedeelte uit groente en fruit. Als je de supermarkt binnenloopt zie je vrijwel direct de volle schappen met vers fruit. Dit ligt er uiteraard niet vanzelf en heeft een hele weg afgelegd om daar te komen. Hoe komen wij iedere dag weer toch aan vers fruit?

Groothandel

Voordat wij fruit in huis hebben, moeten we dit eerst kopen bij de supermarkt, bij de groenteboer of op fruitafdeling van de wekelijkse markt. Deze winkels en handelaren moeten echter dit fruit eerst inkopen. Dit doen ze bij de groothandel. Er zijn groothandels die zich specialiseren in groente en fruit. Deze hebben op hun beurt ook weer een specialisatie, zoals een bananen groothandel.Door deze groothandels in fruit kunnen supermarkten worden bevoorraad en kunnen wij als consumenten elke dag genieten van heerlijk vers fruit.

Productie

Aangezien fruit niet geproduceerd kan worden in een fabriek, maar gekweekt wordt door telers, moet de groothandel dit op hun beurt weer verkrijgen bij de telers. Kwekers en telers ‘produceren’ fruit door op grote schaal fruit aan te bouwen, te onderhouden en te oogsten. Dit gebeurd in kassen of gewoon in de buitenlucht. Dit is afhankelijk van het soort fruit en in welke temperatuur en omstandigheden het fruit gekweekt wordt.

Waar komt fruit vandaan?

Waar fruit vandaan komt kan verschillen per fruitsoort. Fruit komt uit verschillende landen. Fruit dat wij in de Nederlandse supermarkten en op markten vaak tegenkomen, worden veelal in warme Europese landen zoals Spanje of Italië gemaakt. Maar ook in Nederland en België wordt fruit gekweekt. Denk dan aan appels en peren. Bananen en kiwi’s worden vaker in Zuid-Amerika gekweekt, omdat de temperaturen daar geschikt zijn voor deze fruitsoorten.

Waarom is fruit gezond?

Fruit is gezond. Dat is iedereen bekend. Waarom is fruit eigenlijk zo gezond? Fruit bevat vitamines die ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven en onze weerstand te versterken en om de juiste voedingsstoffen tot ons te krijgen. De meeste fruitsoorten bevatten vitamine C. Dit is vooral terug te vinden in citrusvruchten, zoals citroen, sinaasappel en grapefruit.

Koken voor grote gezelschappen gaat het makkelijkst op de Big Green Egg XL

Heb je altijd al zo’n groot groen ei willen hebben dat je bij de buren in de tuin zag staan? De Big Green Egg is hartstikke populair en het is helemaal niet gek dat je jaloers bent. Je kunt er namelijk heerlijke gerechten mee maken en je zult ongetwijfeld de show stelen als mensen bij je komen eten. Overtref je buren nog een beetje door een Big Green Egg XL te kopen. Dat zal ze leren!

Big Green Egg XL

De grootste versie

De Big Green Egg XL is de grootste versie van deze bijzondere keramische buitenkeuken. Het groene ei is in XL formaat namelijk ook echt geschikt voor grote groepen. De grillplaat is groter dan welk model dan ook. Met een grilloppervlakte van 61 centimeter is de Big Green Egg XL geschikt voor grote groepen maar ook voor bedrijven. Heb je bijvoorbeeld een restaurant of cateringbedrijf? Dan kun je ook dat groene ei gebruiken. Je hebt alleen een professioneel model nodig. En dat is nu precies deze XL versie. Het is het meest geschikte model voor professionele koks maar ook mensen die graag grote groepen uitnodigen. Op dit model passen namelijk de grootste stukken vlees, vis en meerdere pizza’s tegelijk. Daardoor is het koken voor grote groepen simpel. 

Big Green Egg XL

Voorbereiden is belangrijk

Houd er wel rekening mee dat je de Green Egg niet zomaar aan kunt slingeren en er wat kipspiesjes op gooit. De Green Egg is een stuk verfijnder en er gaat tijd in zitten. Je moet wel echt een geavanceerde hobbykok zijn of iemand die op zakelijk niveau kookt.

Een AEG wasdroger kopen?

In dit artikel gaan we de AEG wasdroger bespreken. Ben je opzoek naar een wasdroger en overweeg je om voor de AEG wasdroger te gaan? Lees dan verder.

Het is goed om eerst eens wat over AEG te vertellen. AEG bestaat al meer dan 130 jaar en streeft ernaar om vakmanschap bij jou in huis te halen. Dat doen ze door middel van hun machines. Geschiedenis wijst uit dat ze vaak voorop lopen en blijvend innoveren. Ze komen altijd met nieuwe ideeën en innovatie staat nooit stil. 

Dit geldt ook voor de wasdroger. Deze blijvende innovatie heeft ervoor gezorgd dat wasdrogers van enorme kwaliteit zijn bij AEG. Daarnaast is er gedacht aan gebruiksvriendelijkheid, design en levensduur. Allemaal belangrijke factoren die meegenomen moeten worden in het aankoopproces. Factoren waar AEG dus rekening mee gehouden heeft. Door de lange ervaring kunnen ze deze machine ook nog eens met een prima prijs-kwaliteit verkopen. Dat is eigenlijk ook waar AEG bekend om staat. Dit geldt overigens niet alleen voor hun wasdrogers, maar voor hun hele lijn aan keukenapparatuur.

Een wasdroger van AEG hoeft dus helemaal niet zo’n simpele vierkante machine te zijn. Een wasdroger van AEG is ook enorm stijlvol en is een toevoeging in elke kamer.

Hoe lang de wasdroger uiteindelijk meegaat hangt natuurlijk van het merk af maar ook van de gebruiksintensiteit. Het is immers een gebruiksvoorwerp. Over het algemeen gaat een gemiddelde wasdroger 7 tot 10 jaar mee en misschien wel langer. Dit hangt dus volledig van het eigen gebruik af. Wanneer je voor AEG kiest kun je er vanuit gaan dat deze eerder 10 jaar dan 7 jaar mee zal gaan.

Groente koken

Tips voor het koken van groenten

Groente koken is voor het maken van talloze gerechten een benodigde bezigheid. Maar helaas zien we dat veel mensen het koken van groenten eigenlijk niet helemaal goed doen. Qua smaak, textuur en het behoud van vitamines wordt er daardoor niet het maximale uit je groenten gehaald. Zonde natuurlijk! Hieronder lees je daarom enkele tips om het koken van groenten te optimaliseren.

Groente koken

Grote stukken

Wanneer je zelf je groenten snijdt, is het aan te raden om deze in niet té kleine stukjes te snijden. Kleine stukjes groenten koken immers al heel snel te lang. Dit leidt tot een verlies van smaak en vitaminen. Bovendien hebben grovere stukken groenten een fijnere textuur tijdens het eten, al is dit iets waarover de smaken zouden kunnen verschillen.

Let op de kooktijd

Vaak worden verschillende groenten tegelijk in dezelfde pan gegooid, waarna ze een zelfde kooktijd zullen ondergaan. Dit is niet de ideale manier. De ene soort heeft namelijk veel meer of juist minder tijd nodig om door te koken dan de andere soort. Kijk dus per groente goed op de verpakking of lees op internet of in een kookboek wat de ideale kooktijd is per groente. Gooi vervolgens de groenten met een beperkte kooktijd ook daadwerkelijk later in de kookpan. Dit alles omdat een te lange kooktijd zoals bekend leidt tot een verlies aan vitaminen en smaak.

Groente koken

Beperk gebruik van water

Wanneer je groenten gaat koken, kun je in het achterhoofd houden dat je deze meestal niet totaal onder water hoeft te zetten in de pan. Een klein laagje water is voor veel soorten groenten al voldoende. Een overschot aan water is niet per se een groot probleem, maar het kan wel smaakverlies in de hand werken. Bovendien kost het bij grote hoeveelheden water meer tijd (en elektriciteit of gas) om het aan de kook te brengen.

Restaurants weer open? Neem je partner mee en ga!

Aan het einde van 2019 en bij het ingaan van 2020 wenste iedereen elkaar nog het beste voor het nieuwe jaar, in het bijzonder op het gebied van de gezondheid natuurlijk. Dat heeft op zich helaas niet heel erg mogen baten, want het jaar 2020 is onlosmakelijk verbonden met de pandemie. In Nederland lijken we in de zomer over het ergste heen te zijn. Gelukkig maar, want daardoor wordt er weer meer mogelijk. Een avondje gezellig uit eten gaan kun je bijvoorbeeld gewoon weer doen. Dus aarzel niet, boek een plekje in een gezellig restaurant (zoals Het Wapen van Kaatsheuvel, om maar eens een voorbeeld te noemen) en beleef weer eens een gezellig avondje uit met je partner. Waarom dat zo essentieel is lees je hieronder.

Samen genieten

Waarom samen uit eten gaan gunstig uitpakt

Voor alle koppels is het aan te raden om af en toe samen op stap te gaan. Uit eten is daarbij altijd een goede keus. Wanneer je samen de hort op bent, komen namelijk altijd de beste gesprekken los. Om een veelvoud aan redenen komt dat er thuis helaas vaak niet van. Belangrijk is dus af en toe deze vorm van sleur te doorbreken en weer eens echt stevig bijpraat. Daar komt nog bij dat uit talloze onderzoeken is gebleken dat ervaringen mensen het gelukkigst maken. Restaurantbezoek hoort daar natuurlijk ook bij. Feit is verder dat als je uitgaat je jezelf beter verzorgt. Leuk voor zowel jezelf als voor je partner!

Arrangement