groente invriezen

Ga voedselverspilling tegen door groenten in te vriezen

In Nederland worden er jaarlijks nog altijd vele kilo’s aan eten weggegooid. Erg zonde natuurlijk van al dat eten dat voor niets is geproduceerd. Dat betekent namelijk milieubelasting voor niets. En bovendien is het ethisch natuurlijk niet in orde dat men elders op de wereld te weinig eten heeft, terwijl wij hier zomaar eten weggooien. Je voedselverspilling helemaal naar nul reduceren is niettemin een heel lastige opgave. Toch kun je stappen zetten in de richting van dit doel. Gooi je regelmatig groenten weg? Dan is je groente invriezen voor jou bij uitstek aan te raden. Ingevroren groenten kun je immers maandenlang bewaren in de vriezer. Dit terwijl je groenten in de koelkast vaak slechts enkele dagen goed kunt houden. Vooral bij kleine huishoudens is het invriezen van groenten een handige methode om voedselverspilling te voorkomen. Los hiervan is het natuurlijk handig als je in de vriezer altijd wat eten achter de hand hebt. Nuttig voor momenten dat je plotseling gasten over de vloer hebt of voor wanneer je een dag beleeft met grote eetlust.

groente invriezen

De ideale werkwijze bij groenten invriezen

Als je merkt dat je meer groenten in je groentela hebt liggen dan je de komende dagen gaat gebruiken, dan is het verstandig op invriezen over te gaan. Het is dan aan te raden deze groenten wel eerst te koken. Je kunt het meekoken met hetgeen je nodig hebt voor je gerecht van die dag, of je kookt het apart. Een paar minuten koken kan hierbij al voldoende zijn. Haal de gekookte groenten uit de pan en spoel ze even af met koud water. Laat ze vervolgens uitlekken en doe ze in een bakje of zakje dat geschikt is voor de vriezer. Je groenten blijven nu maandenlang goed in de vriezer, zonder verlies van vitamine, smaak en textuur.

groente invriezen