bananen groothandel

Hoe komen wij aan ons fruit?

Iedereen heeft vitamines nodig voor een goede weerstand. Dit halen we voor een groot gedeelte uit groente en fruit. Als je de supermarkt binnenloopt zie je vrijwel direct de volle schappen met vers fruit. Dit ligt er uiteraard niet vanzelf en heeft een hele weg afgelegd om daar te komen. Hoe komen wij iedere dag weer toch aan vers fruit?

Groothandel

Voordat wij fruit in huis hebben, moeten we dit eerst kopen bij de supermarkt, bij de groenteboer of op fruitafdeling van de wekelijkse markt. Deze winkels en handelaren moeten echter dit fruit eerst inkopen. Dit doen ze bij de groothandel. Er zijn groothandels die zich specialiseren in groente en fruit. Deze hebben op hun beurt ook weer een specialisatie, zoals een bananen groothandel.Door deze groothandels in fruit kunnen supermarkten worden bevoorraad en kunnen wij als consumenten elke dag genieten van heerlijk vers fruit.

Productie

Aangezien fruit niet geproduceerd kan worden in een fabriek, maar gekweekt wordt door telers, moet de groothandel dit op hun beurt weer verkrijgen bij de telers. Kwekers en telers ‘produceren’ fruit door op grote schaal fruit aan te bouwen, te onderhouden en te oogsten. Dit gebeurd in kassen of gewoon in de buitenlucht. Dit is afhankelijk van het soort fruit en in welke temperatuur en omstandigheden het fruit gekweekt wordt.

Waar komt fruit vandaan?

Waar fruit vandaan komt kan verschillen per fruitsoort. Fruit komt uit verschillende landen. Fruit dat wij in de Nederlandse supermarkten en op markten vaak tegenkomen, worden veelal in warme Europese landen zoals Spanje of Italië gemaakt. Maar ook in Nederland en België wordt fruit gekweekt. Denk dan aan appels en peren. Bananen en kiwi’s worden vaker in Zuid-Amerika gekweekt, omdat de temperaturen daar geschikt zijn voor deze fruitsoorten.

Waarom is fruit gezond?

Fruit is gezond. Dat is iedereen bekend. Waarom is fruit eigenlijk zo gezond? Fruit bevat vitamines die ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven en onze weerstand te versterken en om de juiste voedingsstoffen tot ons te krijgen. De meeste fruitsoorten bevatten vitamine C. Dit is vooral terug te vinden in citrusvruchten, zoals citroen, sinaasappel en grapefruit.