Sous vide isolatie

Hoe werkt sous vide isolatie?

Wanneer je aan de slag gaat met sous vide koken zijn er verschillende dingen die je natuurlijk moet weten. Ten eerste moet je weten wat het allemaal überhaupt is. Sous vide is namelijk een manier van koken waarbij je etenswaren vacuüm verpakt en dit op lagere temperaturen in water gaat koken. Wanneer je dit doet zal het vlees een stuk malser zijn namelijk maar behoud je ook veel meer van alle smaakstoffen maar ook voedingsstoffen. Voedingsstoffen zijn natuurlijk hartstikke belangrijk. Wanneer je een gerecht gaat maken wat super lang duurt op de sous vide manier zal het water op een gegeven moment gaat verdampen. Wanneer dit gebeurt hou je natuurlijk niet genoeg water over en heb je een probleem. Hetzelfde geldt voor wanneer je iets op een hogere temperatuur moet koken. Om te voorkomen dat al het water verdampt heb je speciale sous vide isolatie. Dit moet er dan voor zorgen dat de verdamping van het water tot een minimum blijft. Dit is natuurlijk wat je wilt want anders kan je hele gerecht verpest worden.

Sous vide isolatie

Wat doet de isolatie?

De sous vide isolatie doet natuurlijk veel meer dan de verdamping van water te minimaliseren. Zo werken deze dingen ook energiebesparend. Ze houden namelijk ook warmte vast waardoor de warmteregelaar minder hoeft te doen. Dat is natuurlijk ideaal want dan verbruik je ook meteen minder energie. Verder kun je ook niet zonder deze isolatie wanneer je een gerecht maakt wat een zeer lange bereidingstijd heeft. Je kunt namelijk niet even snel wat water erbij gooien, dan daalt de temperatuur te veel. Je zou natuurlijk wel kunnen proberen om het water wat je erbij wilt gooien op te warmen naar de juiste temperatuur, maar je ziet vaak dat dit niet goed gaat. Daarom kun je dus beter deze sous vide isolatie gebruiken zodat je je nergens zorgen om hoeft te maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *