Big Green Egg XL

Koken voor grote gezelschappen gaat het makkelijkst op de Big Green Egg XL

Heb je altijd al zo’n groot groen ei willen hebben dat je bij de buren in de tuin zag staan? De Big Green Egg is hartstikke populair en het is helemaal niet gek dat je jaloers bent. Je kunt er namelijk heerlijke gerechten mee maken en je zult ongetwijfeld de show stelen als mensen bij je komen eten. Overtref je buren nog een beetje door een Big Green Egg XL te kopen. Dat zal ze leren!

Big Green Egg XL

De grootste versie

De Big Green Egg XL is de grootste versie van deze bijzondere keramische buitenkeuken. Het groene ei is in XL formaat namelijk ook echt geschikt voor grote groepen. De grillplaat is groter dan welk model dan ook. Met een grilloppervlakte van 61 centimeter is de Big Green Egg XL geschikt voor grote groepen maar ook voor bedrijven. Heb je bijvoorbeeld een restaurant of cateringbedrijf? Dan kun je ook dat groene ei gebruiken. Je hebt alleen een professioneel model nodig. En dat is nu precies deze XL versie. Het is het meest geschikte model voor professionele koks maar ook mensen die graag grote groepen uitnodigen. Op dit model passen namelijk de grootste stukken vlees, vis en meerdere pizza’s tegelijk. Daardoor is het koken voor grote groepen simpel. 

Big Green Egg XL

Voorbereiden is belangrijk

Houd er wel rekening mee dat je de Green Egg niet zomaar aan kunt slingeren en er wat kipspiesjes op gooit. De Green Egg is een stuk verfijnder en er gaat tijd in zitten. Je moet wel echt een geavanceerde hobbykok zijn of iemand die op zakelijk niveau kookt.