macaronisaus maken

Tips voor pasta recepten met veel groenten

Oké, je bent geen fan van groente, maar je weet dat ze heel goed voor je zijn. Misschien is het de smaak of weet je gewoon niet zo goed hoe je het moet klaarmaken. Gelukkig bestaan er een hele hoop recepten voor pasta’s, waar in de saus al veel groente gebruikt wordt. Wij laten je zien dat een gezonde macaronisaus maken makkelijk, snel en ook nog eens niet duur is. Boordevol groente, zodat je een gezonde maaltijd kunt eten.

Je kunt eindeloos variëren met verschillende groenten, al zal de een beter smaken in je pastasaus dan de ander. Wanneer we macaronisaus maken denken we al snel aan een saus van tomaten (ook een groente!), maar in een roomsaus passen ook verschillende groentesoorten. Wees dan vooral niet zuinig met de teentjes knoflook. Het gebruik van kruiden is in een pastasaus essentieel.

macaronisaus maken

De truc voor een smakelijke saus vol groenten zit hem vaak in het klein snijden van de groenten. Die zijn daardoor sneller en gelijkmatiger gaar. Voor kinderen wordt het daardoor minder herkenbaar als groenten en krijgen ze ongemerkt en zonder zeuren toch hun portie vitaminen binnen. Als je de saus dan ook nog een spannende naam geeft (vampierensaus, monstersaus, dinosaurussaus), lepelen ze met het grootste gemak een paar happen groenten naar binnen.

Wanneer je de saus een dag van te voren maakt, of zelfs invriest, kunnen alle smaken elkaar alleen maar meer versterken. Wanneer je een recept hebt voor een saus die je écht lekker vindt, kunnen we je alleen maar aanraden om een grote hoeveelheid te maken en deze in kleinere porties in de vriezer te bewaren. Zo heb je altijd een portie saus voor handen zonder dat je er lang voor in de keuken hoeft te staan. Zoek dus snel een paar recepten op om uit te gaan proberen. De favorieten bewaar je en naarmate je ze vaker hebt gemaakt, zal het steeds makkelijker gaan. Lekker, snel en gezond, een spaghetti- of macaronisaus maken is dé manier om je dagelijkse portie groente te eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *