Restaurant Grillig

Uit eten in coronatijd: kan dat?

Het wereldwijd uitbreken van het coronavirus heeft invloed op de levens van ons allemaal. Veel dingen die voorheen vanzelfsprekend waren, zijn dat tijdens de pandemie niet. Zo kunt je niet gedachteloos en spontaan even een restaurant binnen lopen en een tafeltje vragen. Ten eerste beleven restaurants uiterst zware tijden. Een aantal van hen is al verdwenen en mogelijk zullen er meerdere noodgedwongen volgen. Daarnaast dien je nu altijd van tevoren een tafeltje te reserveren en je te houden aan de gezondheidsvoorschriften. Niettemin is het echt niet onmogelijk om toch een gezellige avond in een restaurant te hebben. Aan te raden is, als je het veilig acht, om gewoon eens in je eigen stad een restaurant te bezoeken. Zij kunnen je steun immers ook goed gebruiken. Woon je bijvoorbeeld in Tilburg, bezoek dan eens Restaurant Grillig en geniet een avondje van hun heerlijkheden.

Uitgebreid menu

Wat mag je van een restaurant verwachten?

Restaurants dienen net als hun gasten zich aan de regels en wetten te houden, zelfs als je het daar niet helemaal mee eens bent. Zo dienen restaurants zich te houden aan eventuele maximum aantallen personen en moeten tafeltjes en stoelen zo staan opgesteld dat onderling afstand bewaren mogelijk is. Verder is het een pré als personeel en gasten hun handen op elk gewenst moment kunnen ontsmetten. Het zou dus fijn zijn als een restaurant daarvoor om centrale plekken desinfectiemiddelen opstelt. Verder dient het reserveringssysteem in orde te zijn, zodat er geen dubbele boekingen ontstaan én zodat restaurants weten wie wanneer in het restaurant was, in geval van een onverhoopte besmetting.

Heerlijke gerechten